Lehet, hogy a magyar akadémiák nem adnak világsztárokat, de abban egészen biztosak lehetünk, hogy jó embereket nevelnek - állítja Kubatov Gábor, az FTC elnöke. Kubatov bízik a válogatott szövetségi kapitányában és hisz abban, hogy a magyar férfiak megteszik azt, amit meg kell tenniük.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a Csíki Hírlapnak adott interjújában beszélt a magyar labdarúgó akadémiákról.

– A Magyar Labdarúgó Szövetség egy nagyon fontos döntést hozott: pénzt ad azoknak a kluboknak, amelyek fiatal magyar focistákat játszatnak. Ennek következtében helyi tehetségek tűntek ki, nálunk is: Nagy Ádám néhány meccs után a magyar válogatott oszlopos, kihagyhatatlan tagja lett. Már jönnek ki olyan játékosok a magyar fociakadémiákról, akik esetleg nemzetközileg is komoly játékosok lehetnek. Lássuk be, hogy utolsó nagy világsztárunk Détári Lajos, ő nem ma focizott. Azóta megéltünk sztárokat, de világsztárokat nem. Egy labdarúgót felnevelni amúgy nem két-három év, hanem egy évtized. Sok munkát kell belefektetni. Lehet, hogy a magyar akadémiák nem adnak világsztárokat, de abban egészen biztosak lehetünk, hogy jó embereket nevelnek.

A Fradi első embere beszélt a válogatott esélyeiről is.

– Tovább kell jutni. A norvégokon túl kell hajtani, nem esélytelen a magyar válogatott. Nagyon hiszek a szövetségi kapitányban, és hiszek a fiúkban, hogy meg tudják tenni azt, amit a magyar férfiaknak meg kell tenniük.

csakfoci.hu